♡ Stainless steel ♡

99% van alle sieraden die wij verkopen zijn gemaakt van stainless steel (Bij elk sieraad staat in de specificaties of het sieraad van stainless steel is gemaakt).

Wat is stainless steel precies? Stainless steel sieraden zijn gemaakt van een legering van ijzer, chroom, nikkel en koolstof, ook wel genoemd RVS.  Koop jij een zilver sieraad van stainless steel, dan is het voordeel dat deze niet verkleurd. Zo behoudt je veel plezier aan je sieraad. Stainless steel vervormt ook niet. Bij een goud sieraad, gemaakt van stainless steel, zijn jouw sieraden gemaakt van een gouden plating, hierdoor is jouw sieraad duurzaam en allergievrij. Dit komt doordat de gouden plating goed hecht op het materiaal. Je moet wel uitkijken met bepaalde producten zoals chloor, parfum, crémes en haarlak, hierdoor kan het sieraad doffer worden. 

Je wilt natuurlijk jouw sieraden het langste mooi houden. Daarom is het belangrijk dat je af en toe let op het onderhoud van de sieraden. 

Hoe onderhoud jij je stainless steel sieraden het best:

  • Het materiaal kan niet goed tegen chloor, daarom adviseren wij je om de sieraden bij het zwemmen of poetsen af te doen. 
  • Als je parfum op spuit, vermijd dan de sieraden. 
  • Dip je sieraden eens in de zoveel tijd in een zacht sopje met lauw water.
  • Je kunt met babyolie jouw sieraden er weer als nieuw uit laten zien! Doe een beetje babyolie op een doekje en wrijf het voorzichtig over het sieraad, zo ziet jouw prachtige sieraad er weer als nieuw uit.
  • Bewaar jouw sieraden op een stofvrije, droge plek.

Wat zijn de voordelen van stainless steel?

Stainless steel sieraden zijn betaalbaarder als echte zilveren en gouden sieraden. Het materiaal heeft een prachtige schittering waardoor het een echte eyecatcher is. Stainless steel sieraden zijn hoogwaardig en duurzaam. De sieraden geven ook niet af op de huid. Hierdoor geniet je optimaal van jouw sieraad.

Ben jij op zoek naar een sieraad om jouw outfit helemaal compleet te maken? Dan is een stainless steel sieraad een goede keuze.